MOZZART IZABRAO SVOJE MVP TIMOVE: Novi startapi lansirani u Univerzum

Na Kick Off događaju predstavljeni Match IT, SignAvatar, Goocha, Veerny, Quantum Workflow, iCheckout i Agro budžet

Za uspešno lansiranje startapa potrebna je velika podrška, a sedam inovativnih timova upravo to je dobilo u okviru projekta Univerzum koji kompanija Mozzart realizuje drugu godinu zaredom. Novi ciklus projekta zvanično je pokrenut na Kick-off događaju krajem maja gde su predstavljeni program i odabrani timovi. 

U prijatnoj atmosferi prostora ICT HUB-a okupili su se predstavnici odabranih startapova, mentori, bivši učesnici programa, predstavnici startap ekosistema i medija, kao i predstavnici Mozzarta i ICT HUB-a.

Filip Ilić iz ICT HUB-a i Daniela Perović iz Mozzarta poželeli su dobrodošlicu prisutnima i najavili početak vrelog leta za učesnike, ali i organizatore programa. Zatim su predstavljeni timovi Match IT, SignAvatar, Goocha, Veerny, Quantum Workflow, iCheckout i Agro budžet, uz veliko interesovanje publike koja je imala mnogo zanimljivih pitanja za sve njih.

Osim mentorske podrške, izabrane timove očekuju usko fokusirane edukacije, niz aktivnosti i mogućnost korišćenja besplatnog prostora za rad, kao i prilika da se na završnom događaju izbore za investicije, dok će najbolji startap dobiti i 20.000 evra od  kompanije Mozzart.

„Mozzart uspešno posluje više od 22 godine i trenutno smo prisutni u 11 zemalja na tri kontinenta, a sve je počelo sa grupom ljudi okupljenih oko jedne ideje. Upravo iz tog razloga smo i pokrenuli program Univerzum kako bismo pomogli mladim inovatorima da njihove vizije ugledaju svetlost dana“ istakla je Daniela Perović, menadžer za upravljanje inovacijama u kompaniji Mozzart.

Digitalizacija vrtića, spajanje IT kadrova sa adekvatnim poslodavcima, povezivanje brendova sa influenserima koji će ih najbolje predstaviti ciljnoj grupi, znakovni jezik na svakom video materijalu i u najavama javnog prevoza, digitalna platforma za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, angažovanje IT stručnjaka za mala i srednja preduzeća, kao i rešenje za lakšu i jednostavniju onlajn kupovinu izabrane su ideje koje će timovi dalje razvijati tokom trajanja programa Univerzum.  

Projekat je prvi put pokrenut 2021. godine u saradnji kompanije Mozzart i Univerziteta u Beogradu kada je sedam startapa dobilo finansijsku podršku za proizvodnju ekoloških materijala, prenosivu laboratoriju, platforme za osobe sa invaliditetom i privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce i za sportiste i rekreativce. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću ove godine projekat Univerzum realizuje u saradnji sa ICT Hubom.

Podeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Povezane vesti

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere