RADE RAKOČEVIĆ: STARTAP AKCELERATOR UNIVERZUM JE BIO NEOPHODAN SRBIJI!

Čast da prvi održi predavanje imao je Rade Rakočević, vlasnik Senzal Capitala i Moritz Eis Srbija. On je  podelio svoja iskustva sa startapima koji su ušli u program Univerzum, koji zajednički organizuju Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart.

„Startap akcelerator Univerzum je fantastičan projekat, koji je bio neophodan Srbiji. Realizacija ideje da se na jednom mestu poveže najbolje iz biznis, akademske i startap zajednice predstavlja pravi putokaz kako treba da se iskoriste potencijali koje naša divna zemlja ima”, rekao je Rakočević.

Jedan od najboljih brokera kod nas, kako ga nazivaju,  govorio je o svom karijernom putu, lekcijama koje je naučio kroz posao, izazovima u poslovanju, ali i greškama koje je pravio, a iz kojih je mnogo toga naučio.

Rakočević ima skoro tri decenije iskustva na tržištu kapitala i ekspert je u oblasti transformacija porodičnih kompanija u korporacije, a bio je i najbolji broker u Srbiji. Svoju brokersku kuću Senzal pre petnaestak godina prodao je belgijskoj kompaniji KBC Securitiesa, od tada je vlasnik investicione kompanije Senzal Capital, koja se bavi investiranjem na berzama u Srbiji i inostranstvu. Osim toga, bavi se privatnim ulaganjem u domaće kompanije.

Timovi mladih ljudi okupljeni u Univerzumu od njega su tako mogli čuti kad i kako prodati udeo ili celu firmu, koliko je važno berzansko poslovanje, šta je ključ uspeha, ali i još mnogo toga.

Podeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Povezane vesti

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere