O Programu

OSNOVNE INFORMACIJE

kroz UNIVERZUM od MVP-ja do MVP-ja!

Šta je Univerzum?

Univerzum je program podrške razvoju inovacione delatnosti, sa fokusom na startap timove koji imaju gotov MVP I pripremaju se za izlazak na tržište. Rad sa potpuno posvećenim mentorima I usko prilagođene edukacije su deo aktivnosti po kojima se program izdvaja.

Program je pokrenula kompanija Mozzart 2021. godine, u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu. Od 2023. godine program se realizuje u saradnji sa ICT HUB-om.

Easypass
Startup EasyPass je u veoma ranoj fazi učestvovao u okviru Univerzum programa, što je ujedno bio i prvi program na kome smo učestvovale. Najveća prednost programa jeste mogućnost samostalnog biranja različitih mentora i načina rada sa njima, tako da smo imale prilike da potražimo pomoć stručnjaka isključivo za ono što je nama u tom trenutku bilo potrebno. Preporuka za buduće učesnike je da biraju mentore na osnovu njhovih prioriteta i gde im je pomoć najpotrebnija, kao i da maksimalno iskoriste sva predavanja i mentorske sesije koje ovaj program pruža.
Pet travel advisor
Učešće na Univerzumu mi je donelo pre svega networking i poznanstva koja su se razvila i u poslovne prilike i u prijateljstvo. Preporučila bih svima da u ranoj fazi daju priliku ovom programu koji ih može naučiti nekim važnim teorijskim stvarima ali ih i povezati sa fenomenalnim mentorima.
Perun Lab
Pored nagrade za osvojeno drugo mesto, imali smo fantastično iskustvo tokom celog programa. Program Univerzum nam je omogućio da steknemo nova znanja i veštine u oblasti preduzetništva, upoznamo mentore i uspešne preduzetnike, a takođe smo imali priliku da se povežemo sa drugim startapovima i razmenimo iskustva. Posebno smo uživali u predavanjima i radionicama koja su nam pružila priliku da proširimo svoje znanje i veštine u oblasti marketinga, finansija i razvoja proizvoda. Osim toga, dobili smo priliku da predstavimo naš startap pred investitorima i drugim poslovnim ljudima na završnoj prezentaciji programa. Program Univerzum nam je pružio priliku da se razvijamo, učimo i povezujemo sa drugima u preduzetničkoj zajednici, i zato bismo ga svakako preporučili drugim mladim preduzetnicima koji žele da razvijaju svoje poslovanje.
MatchIT
Univerzum program je bio ključan za uspešno lansiranje Match IT platforme. Zahvaljujući radu sa domenskim mentorima i prilagođenim predavanjima, prevazišli smo mnoge izazove prilikom pripreme za izlazak na tržište. Dobijena sredstva od nagrade su nam olakšala dalja unapređenja platforme, marketing i prodaju. Takođe, istakao bih i timski duh koji je odlikovao sve učesnike i organizatore programa, što je dodatno doprinelo našem pozitivnom iskustvu učešća u programu.
Agro budžet sistem
Naš tim iz programa Univerzum nosi izuzetno pozitivne utiske. Mentorstvo i podrška koje smo dobili bili su nezamenjivi u našem razvoju. Sve u svemu, iskustvo učešća u ovom programu je bilo izuzetno korisno i inspirativno za nas. Program nam je pružio dubok uvid u preduzetništvo kroz mentorsku podršku, obuke o ključnim poslovnim veštinama i mogućnost umrežavanja sa stručnjacima i investitorima. Kroz iterativni proces razvoja poslovnog modela, stekli smo potencijalnu priliku za finansiranje i rast svojih poslovanja, uz podršku u razvoju održivog i skalabilnog poslovnog modela. Bravo za Univerzum!
Previous slide
Next slide

Druga generacija Univerzuma donela je novine u program. Startapi su dobili mogućnost rada sa posvećenim mentorima tokom celog trajanja programa, usko prilagođene edukacije, pristup velikom broju domenskih mentora i korišćenje co-working prostora. Program je usko specijalizovan za startape koji imaju razvijen MVP i traže prve korisnike. Najbolji startap je sebi obezbedio i nagradu od 20.000 evra.

Goocha

Startap razvija platformu koja će omogućiti lakše povezivanje brendova sa influenserima. Bez obzira na prethodno iskustvo, platforma nudi podršku za početnike i pojednostavljuje proces za iskusne, štedeći vreme i omogućavajući fokus na strategiju za postizanje najboljih rezultata saradnje.

iCheckout

Svojim rešenjem startap ulazi oblast e-trgovine sa ciljem optimizacije konverzije sa ciljem pretvaranja posetilaca u kupce uz povećanje vrednosti njihovih porudžbina. Dodaci za plaćanje i kuponi su neke od funkcionalnosti koje razvijaju.

MatchIT

Entuzijastični startap tim sastavljen od stručnjaka iz oblasti IT i HR-a koji radi na razvoju platforme koja kompanijama i kandidadtima u IT industriji povećava efikasnost procesa regrutacije i traženja posla. Korisnički interfejs aplikacije je baziran na principu Tindera i blizak je korisnicima, a AI algoritam „mečuje“ samo one kandidate i kompanije koji odgovaraju željenim parametrima.

Quantum Workflow

Rešenje za pojedince, mala i srednja preduzeća u cilju planiranja, organizacije i realizacije projekata. Platforma omogućava povezivanje pouzdanih menadžera projekata i programera freelacera koji isporučuju rešenja koja su vam potrebna.  

Veerny

Digitalna platforma koja omogućava otvorenu komunikaciju između roditelja i vrtića i olakšava upravljanje vrtićem, negovanje dobrih odnosa sa roditeljima i podrška razvoju zaposlenih, sve na jednom mestu.

Agro budžet sistem

Rešenje koje nudi potpuno automatizovan proces u cilju efikasnog ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, kroz kreiranje Farmerovog digitalnog vodiča prilagođenog specifičnim potrebama i planovima svakog farmera.

SignAvatar

Startap razvija revolucionarni softver koji automatski pretvara tekst u znakovni jezik koristeći AI i time čini komunikaciju lakšom i dostupnijom.

Na Demo danu, održanom 13. oktobra u sjajnoj atmosferi, startap MatchIT je prograšen za najbolji startap i pobednika programa Univerzum 2023. Generalni direktor kompanije Mozzart Slobodan Prodanović je na završnici dodelio članovima tima MatchIT ček u vrednosti od 20.000 evra.

U prvoj generaciji Univerzuma našli su se sledeći timovi:

SOMA

U SOMA startap timu veruju u održivu i zelenu budućnost, koju pokreće biotehnologija. Zdrav svet za zdrave ljude. Tim razvija novi dizajn, tehnologije i biotičke materijale, koji imaju za cilj smanjenje zagađenja, razvoj održive industrije i podsticanje cirkularne ekonomije. Tim proizvodi suplemente koristeći eco friendly procese.

Perun Lab

Startap tim sastavljen od tri mlada i ambiciozna studenta biologije i softverskog inženjerstva i sikusnim elektrotehničarem, rade na tehnološkim inovcijama u svetu laboratorijske opreme. Cilj im je da ubrzaju evoluciju laboratorijskih uređaja ka potpuno mobilnoj budućnosti.

Klik Cash

Ideja o razvoju super aplikacije koja predstavlja digitalni novčanik, preko koje će moći da se plaćaju računi, šalje novac kroz chat, kupuje online, poručuje hrana, čitaju vesti. Cilj je da se ljudima pruži aplikacija koja će im omogućiti lakše upravljanje novcem i jasan uvid u njihove novčane tokove.

Inclusio DOO

Sistem koji pomaže osobama sa invaliditetom da pristupe javnim lokacijama kao što su banke, pošte, i slično. Obaveštava zaposlene na tim lokacijama o dolasku osobe i pruža informacije o njihovim problemima i vrsti pomoći koja im je potrebna.

EasyPass

Edukativna platforma za podučavanje. Rešenje uz pomoć koga možete da pronađete nastavnike za bilo koji predmet u samo nekoliko klikova.

Taptivity

Aplikacija koja povezuje rekreativne sportiste. Omogućava lakši pronalazak tima, terena ili sportskog događaja u blizini.

Pet Travel Advisor Solutions

Startap okuplja tim ljudi iz prava, turizma, ugostiteljstva, marketinga i industruje kućnih ljubimaca sa ciljem da obogate ponudu prilagođenu vlasnicima i njihovim kućnim ljubomcima kroz informativni centar na kome će biti dostupna sva znanja potrebna za putovanje sa ljubimcem.

Sedam izabranih timova osvojilo je nagradu od 5.000 eura, uz obezbeđenu mentorsku podršku, mogućnost korišćenja co-working prostora u Beogradu i mogućnost da svoj proizvod predstave investitorima na Demo danu.

Na finalnom događaju, pored pobedničkih timova, priliku da predstave svoje projekte dobili su i timovi https://uhurasolutions.com/, https://www.remotebob.co.uk/ i https://www.solardata.net/.

Timovi SOMA BioWorks i Perun Lab su osvojili grant za tronedeljno putovanje u SAD, gde su u organizaciji startap akceleratora Digital Den Hub dobili priliku da svoje ideje prezentuju VC fondovima i biznis anđelima.

Tim Perun Lab je osvojio i vaučer koji im je obezbedio mogućnost korišćenja istraživačke infrastrukture u Biotech&Biopharma R&D laboratoriji Labena u Ljubljani gde će imati priliku da testiraju svoj proizvod.

Sada, uz prethodno iskustvo, sa novim saznanjima i partnerima iz ICT HUB-a, potrudili smo se da vam ponudimo još više.

Prijave su zatvorene.

Powered by

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere