O Programu

Sve počinje sa idejom!
I Mozzart je jednom bio samo ideja

Ako ste imali priliku da pogledate epizodu Biznis priča sa Milanom Dimitrićem, našim direktorom IT direkcije, čuli ste priče o Mozzartovom nastanku i počecima. Jer, verovali ili ne, i Mozzart je počeo kao startap, samo što se to tada nije tako zvalo.

Sada već davne milenijumske 2000. u garaži u Zemunu počela je da se razvija preduzetnička ideja. I ne moraju sve ideje da budu grandiozne. Mnoge uspešne kompanije i biznisi su se razvili iz malih inovativnih predloga, ali uz mnogo truda, zalaganja, ulaganja u sopstvena znanja i veštine, osluškivanja potreba tržišta… No, jedna od najbitnijih stvari na putu od ideje do uspešnog biznisa jeste – ići u korak sa promenama. 

Danas je kompanija Mozzart lider u oblasti igara na sreću i sportskog klađenja, zapošljava skoro 5.000 ljudi i posluje u 11 zemalja na tri kontinenta. Već više od dve decenije razvijamo svoju misiju i viziju, vrednosti, kulturu i identitet. Svoj tim. 

Zajedno sa inicijalnom idejom smo rasli i razvijali se, negovali preduzetnički duh i inovativnost koji su  upisani u viziju kompanije. Iz želje da podelimo stečena znanja i iskustva, kao i da podržimo razvoj inovacionog preduzetništva i pomognemo novim, sjajnim timovima u razvoju njihovih ideja nastao je Univerzum. 

Podršku programu dali su Univerzitet u Beogradu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i 2021. godine prva generacija je prošla kroz ovaj programa.

U uži izbor ušlo je 15 startapa, a među pobednicima se našlo sedam.

Kao najbolji izdvojili su se: 
• SOMA BioWorks
• Perun Lab
• Klik Cash
• Inclusio DOO
• EasyPass
• SportUp5 (danas Taptivity) 
• Pet Travel Advisor Solutions

Pobednici su osvojili nagradu od po 5.000 evra, mentorsku podršku i korišćenje co-working prostora u centru Beograda i mogućnost da svoj proizvod predstave investitorima na Demo danu organizovanom u Belom dvoru i tako obezbede dodatnu investiciju za razvoj svog proizvoda i startapa.

Na finalnom događaju, pored predstavnika pobedničkih timova, priliku da predstave svoje projekte imala su i tri gostujuća tima iz regiona – UHURA Solutions, Remote Bob i Solar Data Collector.

Timovi SOMA BioWorks i Perun Lab osvojili su i grant za tronedeljno putovanje u Sjedinjene Američke Države, gde su organizaciji Digital Den Huba imali priliku da svoje ideje prezentuju brojnim VC fondovima i biznis anđelima. 

Takođe, tim Perun Lab je osvojio vaučer koji im je obezbedio mogućnost korišćenja celokupne istraživačke infrastrukture u Biotech&Biopharma R&D laboratoriji Labena u Ljubljani gde će moći da testiraju i unaprede svoj proizvod.

Inovativne i sjajne ideje, preduzetnički duh i energija, kao i uspesi timova, ono su što nas najviše pokreće da nastavimo sa ovim projektom. Podrška je važna, pogotovo ako može da promeni put i usmeri razvoj ideje. Zato su Mozzart i Univerzum program tu.

O samom programu možda je najbolje da govore prethodni učesnici.

Easypass
Startup EasyPass je u veoma ranoj fazi učestvovao u okviru Univerzum programa, što je ujedno bio i prvi program na kome smo učestvovale. Najveća prednost programa jeste mogućnost samostalnog biranja različitih mentora i načina rada sa njima, tako da smo imale prilike da potražimo pomoć stručnjaka isključivo za ono što je nama u tom trenutku bilo potrebno. Preporuka za buduće učesnike je da biraju mentore na osnovu njhovih prioriteta i gde im je pomoć najpotrebnija, kao i da maksimalno iskoriste sva predavanja i mentorske sesije koje ovaj program pruža.
Pet travel advisor
Učešće na Univerzumu mi je donelo pre svega networking i poznanstva koja su se razvila i u poslovne prilike i u prijateljstvo. Preporučila bih svima da u ranoj fazi daju priliku ovom programu koji ih može naučiti nekim važnim teorijskim stvarima ali ih i povezati sa fenomenalnim mentorima.
Perun Lab
Pored nagrade za osvojeno drugo mesto, imali smo fantastično iskustvo tokom celog programa. Program Univerzum nam je omogućio da steknemo nova znanja i veštine u oblasti preduzetništva, upoznamo mentore i uspešne preduzetnike, a takođe smo imali priliku da se povežemo sa drugim startapovima i razmenimo iskustva. Posebno smo uživali u predavanjima i radionicama koja su nam pružila priliku da proširimo svoje znanje i veštine u oblasti marketinga, finansija i razvoja proizvoda. Osim toga, dobili smo priliku da predstavimo naš startap pred investitorima i drugim poslovnim ljudima na završnoj prezentaciji programa. Program Univerzum nam je pružio priliku da se razvijamo, učimo i povezujemo sa drugima u preduzetničkoj zajednici, i zato bismo ga svakako preporučili drugim mladim preduzetnicima koji žele da razvijaju svoje poslovanje.
Previous
Next

Sada, uz prethodno iskustvo, sa novim saznanjima i partnerima iz ICT HUB-a, potrudili smo se da vam ponudimo još više.

PRIJAVE SU ZATVORENE

Powered by

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere