STARTAP TIMOVI O MOZZARTOVOM PROGRAMU: Univerzum nam je doneo mnogo više od očekivanog

Kompanija Mozzart je i ove godine uspešno lansirala svoj program podrške startap zajednici Univerzum, ovog puta u saradnji sa ICT HUB-om, a izabrani timovi vredno rade sa stručnim mentorima na razvoju startapa i usavršavanju svojih ideja. Inovativnost i dovoljno razvijen proizvod (MVP) izdvojli su sedam timova od velikog broja prijavljenih za program i omogućili im da uđu u finalnu trku da postanu MVP Univerzuma (Most valuable player).

Od inicijalne ideje do lansiranja proizvoda na tržište dugačak je put, a timovima je kroz edukacije i rad sa mentorima i domenskim ekspertima značajno olakšano to putovanje. Deo ovogodišnjeg Univerzuma je i startap Agro Budget System i njihov predstavnik Aleksandar Marotić koji poseduje višegodišnju praksu u oblasti agrobiznisa, što ga čini nosiocem dubokog razumevanja svih aspekata organizacije poljoprivredne proizvodnje i efikasnog upravljanja lancima snabdevanja. I upravo iz tog spoja znanja i iskustva izrodio se Farmerov digitalni vodič – digitalna platforma za optimizaciju ulaganja i predviđanje konačnih finansijskih rezultata poljoprivredne proizvodnje.

“Radionice u okviru programa su nam pružile nezamenljive uvide i veštine koje su se pokazale dragocenim u našem profesionalnom razvoju i omogućile nam da teorijska znanja primenimo na konkretne izazove i projekte unutar Agro Budget Systema. Sve ovo nas je osnažilo da postignemo bolje rezultate i napravimo korak bliže ostvarenju naših poslovnih ciljeva. Ne samo da smo dobili nova znanja, već i širi spektar mogućnosti za rast i unapređenje. Saradnja sa Mozzartom nam je donela mnogo više od očekivanog” ističe Aleksandar Marotić čiji startap je, zahvaljujući programu Univerzum, postao deo dinamičnog ekosistema podrške.

Među izabranim startapima je i tim iCheckout koji čine Ana, Srđan i Janko. Oni se poznaju iz poslovnog sveta, ali su vremenom postali i više od saradnika, pa je iCheckout produkt prijateljstva, znanja, iskustva i želje za razvojem, a predstavlja rešenje za naplatu koje rešava problem odustajanja kupaca od kupovine putem interneta.

“Od početka programa bili smo u prilici da čujemo različita iskustva kako predavača, tako i startapa, posebno sa Keo Sarom, koji je pristao da bude i naš domenski konsultant. Što se tiče razvoja, lansirana je Beta 9.08. gde su za šest dana 512 osobe skinule plugin, a 328 aktiviralo na svom store-u, ne računajući 30 internih beta testera koliko smo imali. Raduje nas što su za sada komentari izuzetno dobri, kod nekih su se pojavile neke greške, ali smo većinu uspeli da rešimo do sada. Neke realne rezultate očekujemo kroz mesec dana” objašnjavaju u iCheckout-u.

Timovi svakako dodaju da im je mentorska podrška bila ključna, kao i rad sa iskusnim stručnjacima iz različitih oblasti koji im je omogućio da precizno usmere napore i odluke. Stručne radionice su ih osnažile da prošire svoje veštine i znanja. Kroz teme kao što su poslovne strategije, tehnološke inovacije i marketing, stekli su dublje razumevanje ključnih faktora za uspeh.

“Dane Atanasković je naš mentor na programu Univerzum i njegova posvećenost i stručnost su nas oduševili. Sposobnost da prodre u srž našeg poslovanja, identifikuje ključne tačke i pruži nam praktične smernice je neprocenjiva. Njegova podrška je bila vodilja u oblikovanju naše poslovne strategije i prilagođavanju novim izazovima, pomogao nam je da prevaziđemo prepreke koje smo imali i da iskoristimo prilike koje su se pojavile” dodaju predstavnici Agro Budget Systema.

Predstavnicima iCheckout-a je rad sa Milenom Milić pomogao da setuju ciljeve i ostvare najlakši način komunikacije u cilju pravljenja community-ja, što je za eCommerce izuzetno važno, imajući u vidu da su glavni kanali komunikacije među ljudima putem njih.

Timovi sa nestrpljenjem iščekuju Demo dan kako bi predstavili svoje priče, demonstrirali postignuto i otvoriili vrata novim prilikama koje će ih voditi ka uspehu i povezati sa potencijalnim investitorima.

Podeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Povezane vesti

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere