PROGLAŠENI POBEDNICI UNIVERZUMA – OD PRENOSIVE LABORATORIJE DO PROIZVODNJE EKOLOŠKOG MATERIJALA!

Sedam inovativnih timova dobiće finansijsku podršku i još mnogo mogućnosti u okviru startap akceleratora koji su pokrenuli Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart

Proizvodnja ekoloških materijala koji mogu da zamene plastiku, prenosiva laboratorija, platforme za osobe sa invaliditetom, privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce, sportiste i rekreativce, plaćanje… To su nagrađene ideje sa startap akceleratora Univerzumkoji su pokrenuli Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja!  

Inovatori iz 15 ekipa su tokom trodnevnog Bootcampa dobili priliku da usavrše svoja znanja kroz niz stručnih predavanja i na kraju da predstave svoje ideje, a komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvete, Univerziteta i Mozzarta odabrala je sedam najboljih startapa. To su: SOMA BioWorksPerun labKlik CashInclusio DOO, EasyPassSportUp5 i Pet Travel Advisor Solutions.

Kompanija Mozzart izdvojila je fond od 25.000 evra, pobednici će podeliti tu finansijsku pomoć, a dobiće i mogućnost da besplatno koriste co-working prostor u centru Beograda. Pored toga, dobiće šansu za veću investiciju, jer ih očekuje Pitch sa investitorima na kraju programa.

Najboljih pet nastavljaju svoj razvojni put kroz ovaj akcelerator, a utisak svih njih je da je najveća vrednost ovog projekta saradnja sa mentorima koje Univerzum okuplja. Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapima, a među njima je i ceo jedan Mozzartov tim. Svi oni će svojom ekspertizom pomoći u daljem rastu i razvoju startapa.

Odabrani stručni mentori su već od prvog dana Bootcampa pružili pomoć u savladavanju svih početničkih izazova, a na samom otvaranju programa dobili su podršku i od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića.

Za uspešno lansiranje startapa potrebna je velika podrška države, akademske zajednice i privatnog sektora, a inovativni timovi su sve to dobili u okviru projekta Univerzum.

Podeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Povezane vesti

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere