PROGLAŠENI POBEDNICI UNIVERZUMA – OD PRENOSIVE LABORATORIJE DO PROIZVODNJE EKOLOŠKOG MATERIJALA!

Sedam inovativnih timova dobiće finansijsku podršku i još mnogo mogućnosti u okviru startap akceleratora koji su pokrenuli Univezitet u Beogradu i kompanija Mozzart

Proizvodnja ekoloških materijala koji mogu da zamene plastiku… Prenosiva labaratorija, platforme za osobe sa invaliditetom, privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce, sportiste i rekreativce, plaćanje… To su nagrađene ideje sa startap akceleratora Univerzum, koji su pokrenuli Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart, uz podršku ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja!  

Inovatori iz 15 ekipa su tokom trodnevnog Bootcamp-adobili priliku da usavrše svoja znanja kroz niz stručnih predavanjja i na kraju da predstave svoje ideje, a komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvete, Univerziteta i Mozzarta odabrala je sedam najboljih startapova. To su: SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio DOO, EasyPass, SportUp5 i Pet Travel Advisor Solutions

Kompanija Mozzart izdvojila je fond od 25.000 evra, pa će pobednici podeliti tu finansijsku pomoć, dobiće mogućnost da besplatno koriste Coworking prostor u centru Beograda. Pored toga, dobiće šansu za veću investiciju jer ih očekuje Pitch sa investitorima na kraju programa.

Najboljih pet nastavljaju svoj razvojni put kroz ovaj akcelerator, a utisak svih njih je da je najveća vrednost ovog projekta saradnja sa mentorima koje Univerzum okuplja. Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapovima, a među njima je i ceo jedan Mozzartov tim. Svi oni će svojom ekspertizom pomoći u daljem rastu i razvoju starapova.

Odabrani stručni mentori su već od prvog dana Bootcamp-a pružili pomoć u savladavanju svih početničkih izazova, a na samom otvaranju programa dobili su podršku i od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića.

Za uspešno lansiranje startapova potrebna je velika podrška države, akademske zajednice i privatnog sektora, a inovativni timovi su sve to dobili u okviru projekta Univerzum.

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere