Carlos Encinas: Prilike su kao trka konja, iskoristite svoju na Univerzumu!

Startap akcelerator Univerzum okupiće brojne stručnjake iz zemlje i sveta, a sa jednim ciljem - da mlada inovaciona preduzeća dosegnu neslućene visine u samo nekoliko meseci! Među njima i Carlos Encinas, direktor za međunarodnu saradnju Skysong Innovations.

„Na ovakve prilike treba gledati kao na trku konja: imamo stazu - tržište, konja - proizvod i džokeja -rukovodstvo. Treba samo da imate viziju i plan kako doći do cilja, to je sve. Za startap zajednici u Srbiji ali i bilo gde drugo bitno jeobezbediti okruženje u kojem ideje i projekti cvetaju i omogućiti preduzetnicima dovoljno alata i podrške da uspeju“, zaključuje Encinas koji je odgovoran za uspostavljanje međunarodne saradnje i transfer tehnologije između Skisong Innovationsa i drugih univerziteta.

Pre ove funkcije Encinas je bio pomoćnik direktora Kancelarije za industriju i istraživačku saradnju na Državnom univerzitetu u Arizoni, pregovarajući i administrirajući sporazume vezane za industriju za univerzitet, uključujući MTA, CDA i sponzorisane istraživačke ugovore.

Podsetimo, Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart pokrenuli su startap akcelerator Univerzum koji će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji njihovih inovativnih ideja u svim fazama razvoja.

Prijave za ovaj program traju do 17. novembra i vrše se preko sajta univerzum.info.

Timovi sa najboljim startap idejama imaće priliiku da besplatno koriste coworking prostor u centru Beograd, ali i dobiju investiciju! Kompanija Mozzart je za ovaj startap akcelerator odvojila fond od 25.000 evra.

Misija ovog projekta je da obezbedi neophodne veštine i alate, najbolju biznis edukaciju tima stručnjaka iz zemlje i sveta koji će svojom ekspertizom pomoći u daljem rastu i razvoju starapova.

univerzum.info

Uspešno ste poslali prijavu

kontaktiraćemo vas nakon provere